Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
1252
Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő külső szöge a szárszög 3,5-szeresse.

a) Mekkorák a háromszög szögei?
b) Mekkora szöget zár be az alapon fekvő szög szögfelezője az alaphoz tartozó magassággal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Matematika, háromszög, szögek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
Szárszög: x
Alapon fekvő külső szög: 3,5x
Összesen:
4,5x=180 fok
x=40 fok
Így a háromszög szögei: 40 fok, 40 fok és 180-40-40=100 fok
b,
180-(40/2)-90=70 fokos szöget zár be
0