Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK HÁROMSZÖGEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Egy háromszögben az egyik szög 3x akkora, mint a másik, ami viszont 10* nagyobb a harmadik szögnél. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Másik: x
Egyik: 3x
Harmadik: x-10 fok
Összesen:
5x-10=180 fok
5x=190 fok
x=38 fok
Így a szögei: 38 fok, 3×38=114 fok és 38-10=28 fok
0