Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11.osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
682
Az 1, 2, 3, 4, 5 számjegyekből olyan négyjegyű számokat
készítünk, amelyek oszthatók 2-vel Hány
ilyen négyjegyű szám készíthető, ha
a) minden számjegyet csak egyszer használhatunk
fel;
b) egy számjegyet többször is felhasználhatunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a,
(5×4×3×2)-3×(4×3×2)=120-72=48 négyjegyű szám
b,
(5×5×5×5)-3×(5×5×5)=625-375=250 négyjegyű szám van
Módosítva: 6 éve
0

b,
Minden helyre ötféle számjegy is lehetséges mert ismétlődhet és ez az összes 625, amiből kivonom azokat ami nem oszthatók kettővel, ami akkor lesz ha az utolsó számjegy 1, 3 vagy 5
Ha 1-es akkor 3 hely marad még és ide ha ismétlődhet 5×5×5 féleképpen lehetséges és ugyanígy van a 3-as nál meg az 5-ösnél is.
0