Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
296
Nagyon szépen megköszönöm aki segít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
nátrium + klór = nátrium-klorid
2 Na + Cl₂ = 2 NaCl

alumínium + kén = alumínium-szulfid
2 Al + 3 S = Al₂S₃

2 H₂O = 2 H₂ + O₂

2* (2+16) = 2*2 + 2*16
2*18 = 4+32
36 = 36
teljesül a tömegmegmaradás, az egyenlet helyes.
2