Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Számold ki a háromszög harmadik oldalát, és szögeit, ha a=8cm, b=6cm és γ=40°! Valaki segítsen mert teljesen nem értem az egészet, hiába használom a képletet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
képlet
c négyzete = a négyzete + b négyzete -2 szer a szor bszer cos (küzbezárt szög)

Vagyis kell:
két oldal
a= 8
b=6
és a közbezárt szög
most ez 40 fok

behelyettesítés
c oldal = ez az oldal a 40 fokossal szemközti oldal

c négyzete = 64+36-2 szer 8 szor 6 szor cos 40 fok
c négyzet = 26,46
c = 5,14
0