Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék (vektor)

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Csatoltam a képet. Segítsége előre is köszönöm .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
a(2;-5)
2·a=(4;-10)
-a=(-2;5)
a/3=(2/3;-5/3)
2. feladat:
a(1;4) és b(-1;3)
d) 2·a+3·b=(-1;17)
e) (a+b)/2=(0;7/2)
f) (-3·a+2·b)/5=(-1;-6/5)
3. feladat:
A(1;5); B(-2;3); C(-3;-5)
AC szakasz felezőpontja M(-1;0) Ez lesz a BD szakasz felezőpontjai is. D(0;-3)
0