Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello ezt meg tudnatok nekem oldani ,számolásal egyutt!

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

első típus

Ha 2300 lett 2800

árváltozás % ban = ( végső ár -eredeti ár)/EREDETI szorozva 100

különbség = végső-eredeti ----ezért lehet pozitív és negatív is

2800-2330 = 500
500 /2300 =0,2174
szorozva 100 -zal, hogy % legyen

válasz = 21,74 %



Második típus:
Régi = 5420 űj=?= x
+15 %

(új-régi)/eredeti szer 100 = százalék
itt az eredeti = régi

(x-5420) /5420 szor 100 = 15

(x-5420) /5420 = 0,15
(x-5420)=813
x=6233



Harmadik típus:
Régi=x
új = 8300
-8 %

(8300-x)/x szorozva 100 = -8
(8300-x)/x = -0,08
(8300-x) = -0,08x
8300 = 0.92 x
x=9021,7





0