Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA KEVERŐS FELADAT SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
388
90 liternyi 38 °C-os fürdővizet szeretnék. Kezdetben csak meleg vizet engedek, megvárom, míg 50 liter 60°C-os víz lesz a kádban. Ekkor engedek még bele 40 liter hideg vizet. Mennyi legyen a hideg víz hőmérséklete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, fizika, hőtan, számolás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
összekeverek 50 liter 60 fokos vizet és
40 liter x fokos hideg vizet.

Amennyi hőt az egyik lead, a másik ugyanannyit felvesz.
50 l * (60-38) = 40 l * (38-x)
50 * 22 = 40 * 38 - 40*x
1100 = 1520 - 40*x
-420 = -40*x
x=10,5 fokos legyen a hideg víz.
2