Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérlek segitsen megoldani ezeket a fizika feladatokat!

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
1. Mi történt amikor egy lezárt üres flakont hosszabb időre a hűtőszekrénybe teszünk?
2. Mi történik,ha egy fecskendő nyilását befogjuk, és a kezdetben középen álló dugattyút valamerre elmozditjuk?
3. Mi történik,ha egy fecskendőben lévő levegő térfogatát lassan 60%-ára préseljük össze. Mekkora lesz a nyomása, ha kezdetben 100kPa volt ?
4. Egy tartályban 0 *C hőmérsékletű 500kPa nyomású gáz van? Mekkora lett a hőmérséklete,ha a rászerelt nyomásmérő 600 kPa-t mutatott?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. A flakon összehúzódik.

2. Ha befelé nyomjuk a dugattyút, akkor úgy érezzük, hogy a dugattyút egyre nehezebb benyomni. Ha elengedjük, akkor a dugattyú kifelé mozdul.
Ha kifelé húzzuk a dugattyút, akkor úgy érezzük, hogy a dugattyút egyre nehezebb kihúzni. Ha elengedjük, akkor a dugattyú befelé mozdul.

3. p1*V1=p2*V2
V2=0,6*V1
p1=100kPa
p2=p1*V1/V2=100 kPa * V1 / (0,6*V1) = 100 / 0,6 = 167 kPa

4. p1/p2=T1/T2
500 kPa / 600 kPa=273K / T2
T2=600 kPa * 273 K / 500 kPa = 327,6 K
327,6 - 273 = 54,6 0C
2