Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
870
Gyöngyi 17 évvel fiatalabb szomszédasszonynál. Ha Gyöngyi kétszer annyi idős lenne, mint amennyi, éppen 1 évvel lenne öregebb a szomszédasszonynál. Hamy éves Gyöngyi és hány éves a szomszédasszony?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gyöngyi+17=Szomszédasszony
2×Gyöngyi=Szomszédasszony+1
Behelyettesítve:
2×Gyöngyi=Gyöngyi+18
Gyöngyi=18 éves és a szomszédasszony 18+17=35 éves
0