Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika: törtes feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Kirándulni mentünk. Első nap elköltöttük a pénzünk 1/3-t és még 900 Ft-ot, a második nap a megmaradt rész 1/3-t és még 600 Ft-ot így a harmadik napra 1 400 Ft-unk maradt. Mennyi pénzt vittünk a kirándulásra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Összes pénz legyen: x
Első nap: (1/3)x+900
Második nap: ((2/3)x-900)×(1/3)+600
Harmadik nap: 1400
(1/3)x+900+((2/3)x-900)×(1/3)+600+1400=x
(5/9)x+2600=x
2600=(4/9)x
x=5850 forintot vittünk a kirándulásra
0

Összes pénz legyen: x
Első nap: (1/3)x+900
Második nap: ((2/3)x-900)×(1/3)+600
Harmadik nap: 1400
(1/3)x+900+((2/3)x-900)×(1/3)+600+1400=x
(5/9)x+2600=x
2600=(4/9)x
x=5850 forintot vittünk a kirándulásra
0