Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Az 5-os feladat megoldását kérem! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
összes eset = 31
valsz = kedvező esetek számát kell az össze esettel elosztani

Kedvező esetek számolása:

AB= A és B metszete = A és B közös elemei = piros hetes = 1 lehetőség
A+B = A és B "együtt" = A és B uniója = pirosak mellé tesszük a másik 3 hetest = 8 + 3 =11
AC= piros király, piros ász = 2
AD = üres = 0
CD =makk király, makk ász, zöld király, zöld ász, tök király, tök ász = 6
C+D = összes makk, zöld, király mellé még berakjuk a piros király, piros ászt = 26
A+C = összes piros mell még kell a másik 3 király és a másik 3 ász = 14
B negáltC = (nem hetes) közös része a (király, ásszal) = összes király és ász = 8
B C negált = hetesek = 4
0