Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
A 4-es feladat megoldását kérem! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Valószínűség számítás: jó/összes
Az összes esetek szám az elsőnél: 6×6=36
Ha 2 darab egyest dobunk: 1 eset
Ha egy darabot : akkor 6-1=5 eset
Így a valószínűség: 6/36=1/6

A másiknál az összes eset: 6⁴=1296 eset
A jó eset:
Egyik dobókocka: 2
másik dobókocka: 2
A másik kettő meg: 6×6=36 eset
Így a valószínűség itt: 36/1296=1/36 a valószínűsége
Így valószínűbb ha két dobókockával dobunk
0