Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
A 3-as feladat megoldását kérem! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A
Összes eset: 4×4×4=64 eset
Jó eset:
A harmadik szám 2-es vagy 4-es lehet akkor lesz páros
Ha 2-es a harmadik szám akkor 4×4=16 eset ugyanígy ha négyes a harmadik szám, így 2×16=32 a jó esetek száma
Így a valószínűség: 32/64=1/2
B,
Csak akkor egy szám 3-al osztható ha a számjegyeinek összege is osztható hárommal
Ezek a számok közül lehet: 2, 3, 4 vagy 2, 3, 1
Ha 2, 3, és 4 akkor 3×3×3=27 eset és a 2, 3, és 1-nél is ugyanennyi így 2×27=54 a jó eset
Az összes pedig: 4×4×4=64 eset
Így a valószínűsége: 54/64=27/32
0