Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szisztok sürgősen kéne segíteni. Valaki tud?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
458
Egy etyenes henger alapú pohár átmérője 8 cm. Mekkora a pohár magassága ha 500 ml víz fér bele?

Egy gépkocsimotor négy hengerének 1107 cm³ az együttes térfogata. Egy henger átmérője 72 mm. Mekkora a henger magassága (lökethossza) ?

A válaszokat, segítségeket előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=8 cm
r=4 cm
V=500 ml=500 cm³
V=r²πm
500=4²×3,14×m⇒m=9,952 cm a magassága

4×V=1107 cm³
V=276,75 cm³
d=72 mm
r=36 mm=3,6 cm
276,75=3,6²×3,14×m⇒m=6,801 cm a magassága

0