Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezets körök,Valaki SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Egy derékszögű háromsög egyik egyik befogója 200mm, terület 480cm2.Mekkorák a hiányzó oldalai, beírt körének sugara, köréírt körének sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=200 mm = 20 cm
T480 cm²=a·b/2
480=20·b/2
b=48 cm
Pitagorasz tétellel c=52 cm adódik.
A körülírt kör sugara R=c/2=52/2=26 cm
T=r·s, ahol s=K/2=(20+48+52)/2=60 cm
480=r·60
beírt kör sugara 480/60=8 cm

0