Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek xd

Főoldal » Középiskola » Matematika
562
A= 5^7 * 10^7 * p
p= prímszám
A= négyzetszám
p=?
Gyok A=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
420
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5⁷·10⁷ = 5⁷ · (2·5)⁷ = 5¹⁴·2⁷
Ebből kellene négyzetszámot csinálni úgy, hogy beszorzod valamivel. Egyértelmű, hogy 2-vel kell beszorozni, hogy annak is páros legyen a kitevője! Szerencsére az prím is!
A többi már menni fog, ugye?
0