Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Befogó tétel,Magasság tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Tudna segíteni valaki ebbe a feladatba?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
p= 2cm , q= 3 cm
Magasságtétel: m²=p·q=2·3=6 azaz m=gyök(6)
c=p+q=2+3= 5 cm
Befogótétel:
a²=p·c=2·5=10 azaz a= gyök(10)
b²=q·c=3·5=15 azaz b= gyök(15) cm ez a hosszabb befogó
Terület=a·b/2=gyök(10)·gyök(15)/2=5·gyök(6)/2=6,12 cm²
0