Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1353
Vízszintes felület és a rajta mozgó 5kg tömegű test közötta a csúszási súrlódási együttható 0,3. A testet 22,5 N állandó, vízszintes irányú erővel húzzuk.
Mekkora a gyorsulása?
Mekkora végsebességet ér el 5 s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=5kg
μ=0,3
F=22,5N
a=?
t=5s
v=?
---------
ma=F-S=F-μmg=22,5N-0,3*5*10N=22,5-15N=7,5N
-> a=7,5N/m=7,5N/5kg=1,5m/s²
v=at=1,5*5m/s=7,5m/s
0