Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két ponton átmenő egyenes

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Tudnátok segíteni ezekben a feladatokban?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v(4;3) irányvektorból csinálj normálvektort n(3;-4)
a) 3*x-4*y=3*(-1)-4*(4) azaz 3x-4y=-19
b) 3*x-4*y=3*0-4*5 azaz 3x-4y=-20
c) 3*x-4*y=3*3-4*(-2) azaz 3x-4y=17


3x+y=12 egyenletű egyenes egy normálvektora n(3;1) ebből az irényvektorok
v1(1;-3)
v2(-1;3)
v3(2;-6)
v4(3;-9)
0