Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
4372
Egy 80 kg össztömegű szánt 100N vízszintes irányú erővel húzunk. A csúszási súrlódási együttható 0,1.
Mekkora gyorsulással mozog a szán?
Mekkora végsebességet ér el 8 s alatt?
Ebben a feladatban kérném a segítségeteket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=80kg
F=100N
μ=0,1
a=?
t=8s
v=?
-----------
ma=F-S=F-μmg=100N-0,1*80*10N=20N
ebből a=20N/80kg=0,25m/s²
v=at=0,25m/s²*8s=2m/s
1