Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztály segítség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
442
Valaki tudná esetleg ezeket?Sajnos nekem nem megy :( Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
8. a) 2 Na + Cl2 = 2 NaCl
b) fématom: 2 Na -> 2 Na+ +2 e-,oxidáció
nemfém atom: 2 Cl + e- -> 2 Cl-, redukció
c) redoxireakció

9.a) 2 Na + Br2 = 2 NaBr
2 Na -> 2Na+ + 2 e-
Br2 -> 2 Br
2 Br + 2 e- -> 2 Br-

b) 4K + O2 = 2K2O
4K -> 4K+ + 4 e-
O2 -> 2 O
2O + 4e- -> 2 O2-

c) Ca + I2 = CaI2
Ca -> Ca2+ + 2e-
I2 -> 2I
2I + 2e- -> 2 I-

10. a) Cl2 + H2 = 2 HCl
1-1 molarányban reagálnak, ezért a hidrogén tömege mH2=2x1=2 g

b)Cl2+2Na = 2 NaCl
itt 2x23= 46 g nátrium fogy

c) Ca + Cl2 = CaCl2
1 mol kalcuim reagál, annak tömege 40g
0