Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
970
Fizika 7.feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
h=v0*t-g/2*t^2

behelyettesítve:

h=50*8-5*64=80

Vagyis a 20-hoz képest 80m-rel magasabban lesz, ez az elmozdulás ekkor.
(a talajhoz képest pedig 100m-re)

Azt kell még megtudni, hogy túl van-e a maximumpontján, és hogy mennyi az.

Mivel másodpercnként 10m/s-mal csökken a sebessége, így myilván 5 mp múlva éri el a tetőpontot:

hmax=50*5-5*25=125m

tehát felment 125m-re és visszajött 45m-t (80m magasságig), ez összesen 170m, ez a megtett út
1