Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S MÁRA KELL❗❗❗

Főoldal » Általános iskola » Fizika
619
Kérlek szépen segíts!:(

Egy autóbusz motorja 423.000 kJ munkát végez 0,5 óra alatt. Mekkora a motor teljesítménye?

A szobában lévő gázkályha (gázkonvektor) 10 óra alatt 540 000 kJ-lal növelte a környezet termikus energiáját. Mekkora a gázkályha teljesítménye?

A keverőgép teljesítménye 100 W. Mekkora munkát végez 2 perc alatt?

Egy csomagot viszünk fel a második emeletre. Mi a hasznos munka és az összes energiaváltozás ebben az esetben?

Vizet melegítünk a borszeszégővel. Mi a hasznos hő és az összes energiaváltozás ebben az esetben?

A dízel motor a felhasznált 80.000 kJ energia révén 28.000 kJ munkát végez. Mekkora a dízelmotor hatásfoka?O.S
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kell, pls, mára, s.o.s
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egy autóbusz motorja 423.000 kJ munkát végez 0,5 óra alatt. Mekkora a motor teljesítménye?
0,5 óra = 30 perc = 30*60 s = 1800 s
P=W/t=423.000.000 J / 1800 s = 235.000 J/s =235.000 W =235 kW

A szobában lévő gázkályha (gázkonvektor) 10 óra alatt 540 000 kJ-lal növelte a környezet termikus energiáját. Mekkora a gázkályha teljesítménye?
10 óra = 10*60 perc= 600 perc = 600 * 60 s = 36000 s
P=W/t=540.000.000 J / 36.000 s = 15.000 J/s =15.000 W =15 kW

A keverőgép teljesítménye 100 W. Mekkora munkát végez 2 perc alatt?
2 perc = 120 s
W=P*t=100 W * 120 s = 12 000 Ws = 12 000 J = 12 kJ

Egy csomagot viszünk fel a második emeletre. Mi a hasznos munka és az összes energiaváltozás ebben az esetben?
A hasznos munka az, hogy a csomag feljut.
Az összes energia változás az, hogy a szállító és a csomag feljut és a szállító lejön.

Vizet melegítünk a borszeszégővel. Mi a hasznos hő és az összes energiaváltozás ebben az esetben?
A hasznos hő az, hogy a láng energiája átadódik a víznek.
Az összes energiaváltozás az, hogy az alkohol elég.

A dízel motor a felhasznált 80.000 kJ energia révén 28.000 kJ munkát végez. Mekkora a dízelmotor hatásfoka?
hatásfok: 28000 / 80000 *100 = 35%
Módosítva: 6 éve
3