Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA

Főoldal » Általános iskola » Matematika
822
Ezzel nagyon nem vagyok képbe, megköszönném ha valaki segítene. Köszönöm.
Írd fel az adatok közti összefüggést egyenlettel vagy egyenlőtlenségel majd add meg az igazsághalmazt!
a: Egy tégla tömege 1kg és egy fél tégla. Mekkora a tégla tömege?
b: Péternek 300FT-ja volt. Vett 3 füzetet és 45FT-ért egy törlőgumit. 150FT-nál kevesebb pénze maradt. Mennyibe kerülhetett egy füzet?
c: Egy osztályba 32 tanuló van, 6-tal több fiú mint lány. Hány fiú és hány lány van az osztályba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
x=1+x/2
x=2
b)
(3x+45) nagyobb, mint 150
(mivel 150-nál kevesebb pénze maradt a 300-ból, akkor 150-nél többet kellett költenie)
x nagyobb, mint 35 Ft
c)
x+x+6=32
x=13 lány és x+6=19 fiú
0