Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 AgNO₃ + Pb = Pb(NO₃)₂ + 2 Ag

Az ólom (Pb) elektront adott le, oxidálódott. Ez a redukálószer.
Az ezüst-nitrát ezüst ionja elektront vett fel, redukálódott. Ez az oxidálószer.

FeSO₄ + Mg = MgSO₄ + Fe

A magnézium (Mg) elektront adott le, oxidálódott. Ez a redukálószer.
A vas-szulfát vas ionja elektront vett fel, redukálódott. Ez az oxidálószer.

2 AgNO₃ + Hg = Hg(NO₃)₂ + 2 Ag

A higany (Hg) elektront adott le, oxidálódott. Ez a redukálószer.
Az ezüst-nitrát ezüst ionja elektront vett fel, redukálódott. Ez az oxidálószer.
2