Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Valaki tudna segíteni a fizika háziban.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
477
Csatolom a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
m = 3 t = 3000 kg
h = 12 m
E = m*g*h = 3000 kg * 10 m/s² * 12 m = 360 kJ

2.
a)
W=F*s=120N * 2m = 240 J

b)
G = 450 N
h = 2 m
E = G*h = 450 N * 2 m = 900 J

Az emeléskor 900-240=660J-lal több munkát végzünk.

3.
c: víz fajhője
E=c*m*ΔT=4,2 kJ/kgC * 148 kg * 30C = 18648 kJ-lal nő a belső energia.

4.
2,5 óra = 2,5*60 perc = 150 perc = 150*60 s = 9000 s
ΔE=300 W * 9000 s = 2700000 Ws = 2700 kJ

5.
a)
m=80 kg+ 0,2 kg = 80,2 kg
h=30 m
t= 2 perc = 120 s
P=m*g*h / t =80,2 kg * 10 m/s² * 30 m / 120 s = 200,5 W

b)
m=80 kg
h=30 m
t= 30 s
P=m*g*h / t =80 kg * 10 m/s² * 30 m / 30 s = 800 W

c)
befektetett energia:
W=m*g*h=80,2 kg * 10 m/s² * 30 m = 24060 J
hasznos energia:
W=m*g*h=80 kg * 10 m/s² * 30 m = 24000 J
hatásfok: 24060 / 24000 = 1,0025
2