Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Egy háromszög egyik oldala kétszerese a legrövidebb oldalnak, a harmadik oldala 3cm-rel
nagyobb, mint a legrövidebb oldal. A háromszög kerülete 17cm. Hány cm-esek a háromszög
oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, házi
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=?cm b=a•2 c=a+3cm K=17cm
K=a+b+c
17cm=?cm+2•?cm+(3cm+?cm)
17cm-3cm=14cm
14cm:4=3,5
a=3,5cm
b=7cm
c=6,5cm
1