Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Törtek SzövegesFeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
579
Szeretném ezt a feladatot részletesen megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6,5+4,3=10,8=10egész8/10=108/10
108/10:3/4=108/10*4/3=(egyszerűsítesz 3-mal és 2-vel)=(36/5)*2=72/5=14egész2/5

Tehát 15 db üvegbe önthető, de ebből 1 üvegnek csak a 2/5-e lesz tele.
0