Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszíves tudna valaki segíteni 7-es kémiában?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
663
21 g aluminium-floridot állítunk elő. Hány gramm aluminiumra és hány gramm fluorra van ehhez szükség?

köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 Al + 3 F₂ = 2 AlF₃

2*27=54 g Al-ból és 3*2*19 = 114 g F₂-ból 2*(27+3*19) = 168 g AlF₃ keletkezik.
54/168 g Al-ból és 114/168 g F₂-ból 1 g AlF₃ keletkezik.
21*54/168 = 6,75 g Al-ból és 21*114/168 = 14,25 g F₂-ból 21 g AlF₃ keletkezik.
2