Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
Segitsèget szetetnèk kérni a szöveges feladat megoldàsában. Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
27. feladat
a, 500-200=300 forintja van
c, x+x+200=500⇒2x+200=500⇒2x=300⇒x=150 forintja van Beának
d x+x=500-x⇒3x=500⇒x=166,667 forintja van Áginak, és Beának van 500-166,667=333,333 forintja
e, x+1,5x=500⇒2,5x=500⇒x=200 forintja van Beának
f, 3x+7x=500⇒10x=500⇒x=50. Így Beának 7×50=350 forintja van

31. feladat
a,
5x-10=50
5x=60
x=12 ez a gondolt szám
b,
(x-10)×5=50
5x-50=50
5x=100
x=20 ez a gondolt szám
c,
4x+5=6x
5=2x
x=2,5 ez a gondolt szám

32. feladat
a.
x+(2/3)x+5=2x
(1/3)x=5
x=15 ez a szám
e,
1,2x+0,8x=98/15
2x=98/15
x=49/15
Így ez a két szám: 3,92 és 2,613













0