Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek legyszives

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
1. Milyen hosszuságu iv tartozik egy 14 dm sugaru korben a 270 fokos kozpépponti szoghoz?
2. Hány fokos középponti szög tartozik a 10cm sugaru körben a 15,7 cm hosszuságu ivhez?
3.Ha egy körben 100⁰-os középponti szöghöz 520 m hosszúságú iv tartozik akkor ugyanebben a körben milyen hosszu iv tartozik a 35⁰-os középponti szöghöz? Mekkora a körnek a sugara?
4.A fokokban megadott szögeket váltsuk át radiánba illetve radiánból fokba: 240⁰ 36⁰ 147⁰
részletesen irjátok le légyszi mert tanárnak kell visszakuldeni o meg nem fogadja el csak a megoldást előre is köszönöm szépen annak aki elküldi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
A 360⁰-os központi szöghöz 2·r·π ív tartozik, a 270⁰-oshoz (270/360)·2·r·π=65,9 dm
2)
360⁰-os központi szöghöz 2·r·π ív tartozik, 15,7 cm ívhez tartozó központi szöget az alábbi képlettel számolhatjuk ki:
15,7=(x/360)·2·10·π; tehát x=15,7·360/2·10·π cm
3)
A 35⁰-os központi szöghöz tartozó ív számítása: 520/100=x/35; tehát x=35·5,2 m
A kör sugarának számítása
360⁰-os szöghöz (360/100)·520 m ív tartozik, ami a kör kerülete, tehát
r=3,6·520/2·π
4)
360⁰=2·π ebből következik, hogy
1⁰=π/180 radián
1 radián=180/π fok
Módosítva: 6 éve
0