Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a kémiában?Nagyon nem értem, és péntekig le kell adni :(.

Főoldal » Középiskola » Kémia
548
Rendezd a következő kémiai egyenleteket (egyenletenként 5 kredit) és jelöld mi
oxidálódik illetve redukálódik(+ egyenletenként 2 kredit)!
(összesen 21 kredit)
MnO 4 - + Fe 2+ + H + = Mn 2+ + Fe 3+ + H 2 O

PbO 2 + (COOH) 2 + HNO 3 =Pb(NO 3 ) 2 +CO 2 + H 2 O

K 2 Cr 2 O 7 + KI + H 2 SO 4 = Cr 2 (SO 4 ) 3 + I 2 + K 2 SO 4 + H 2 O
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, egyenletek
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Mn(VII) redukálódik, Fe(II) oxidálódik
Pb(IV) redukálódik, oxalát oxidálódik
Cr(VII) redukálódik, jodid oxidálódik

MnO₄-+ 5 Fe2+ + 8 H+ = Mn2+ + 5 Fe3+ + 4 H₂O

PbO₂ + (COOH)₂ + 2 HNO₃ = Pb(NO₃)₂ + 2 CO₂ + 2 H₂O


K₂Cr₂O₇ + 6 KI + 7 H₂SO₄= Cr₂(SO₄)₃ + 3 I₂ + 4 K₂SO₄ + 7 H₂O

Módosítva: 6 éve
2