Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatban kellene segítség. Szöveges feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
748
A matematika dolgozatban maximálisan 80 pont érhető el, ebből Elemér 68 pontot ért el. Hány százalékos a dolgozata?
Ugyanekkor Andi 68%-os dolgozatot írt. Hány pontot ért el?

Egy másik dolgozatnál Kati 75 pontos dolgozata 60%-os lett. Hány pont lehetett a maximum?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, házi, s.o.s
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 80 pont az alap.
A 68 az érték.
A százaléklábat keressük, aminek a képlete: p=é/a·100
Itt már csak be kell helyettesíteni.
p=68/80·100
p=85%
Tehát 85%-ost írt.

Itt az értéket keressük.
Az alap 80, a százalékláb 68%. Na mármost erre is van képlet, de egyszerűbb, ha a 80-t beszorzod 0,68-cal.
80·0,68=54,4 tehát, ha kerekítünk 54 vagy 54,5.
Ennyi pontot ért el.

A 75 pont egyenlő 60%-kal.
Akkor először számoljuk ki az egy százalékot.
75:60=1,25.
Ezt már csak be kell szoroznunk 100-zal: 1,25·100=125.
A max pont 125 lehetett.
1