Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. Kémia (redoxireakciók)

Főoldal » Középiskola » Kémia
482
Rendezd az alábbi redoxireakciók egyenleteit! Állapítsd meg: mi oxidálódik és mi redukálódik a folyamatban, továbbá melyik anyag az oxidálószer, és melyik a redukálószer!
a, AgNO3 + Pb
b, FeSO4 + Mg
c, AgNO3 + Hg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 9. osztály, redoxireakciók
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a) 2 AgNO3 + Pb = Pb(NO3)2 + 2 Ag
Az ólom oxidálódik, így ő a redukálószer, ami redukálja az ezüstöt.

b) FeSO4 + Mg = MgSO4 + Fe
A vas redukálódik, így ő az oxidálószer, ami oxidálja a magnéziumot.

C) 2 AgNO3 + Hg = Hg(NO3)2 + 2 Ag
A higany oxidálódik, így ő a redukálószer, ami redukálja az ezüstöt.
0