Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen

Főoldal » Középiskola » Matematika
1419
Hány oldalú az a szabályos sokszög, amelynek egy külső szöge 18fok? Hány átlója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
külső szöge: 18 fok
Így belső szöge: 180-18=162 fok
Oldala:
((n-2)×180)/n=162 fok
(n-2)×180=162n
180n-360=162n
-360=-18n
n=20 oldalú ez a sokszög
Átló:
(20×(20-3))/2=170 átlója van
0