Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinációk

Főoldal » Középiskola » Matematika
2747
Egy hatelemű halmaznak hány háromelemű részhalmaza van? Erre a válasz az, hogy 30darab.
De a kérdésem az lenne, hogy mik ezek a 30darab számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika, részhalmaz, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Egy hatelemű halmaznak hány háromelemű részhalmaza van?

(6 alatt 3) = 20 db háromelemű részhalmaza van egy hatelemű halmaznak.

Legyen A={1;2;3;4;5;6} egy hatelemű halmaz ennek a háromelemű részhalmazai:
{1,2,3}; {1,2,4}; {1,2,5}; {1,2,6}...{4,5,6} tehát összesen 20 darab háromelemű halmaz van amelyben az elemek sorrendje nem számít.
1

Basszus elrontottam, igen 20 eleme van, valamiért kétszer is 30-at írtam bocsánat. A választ nagyon szépen köszönöm, de sajnos a kérdést nem tudom szerkeszteni
Módosítva: 6 éve
0

Legyen A={1;2;3;4;5;6} egy hatelemű halmaz ennek a háromelemű részhalmazai: Azok a halmazok amelyekben az A halmaz elemiből pontosan 3 darab szerepel. Másképpen fogalmazva 6 elemből hármat kell kiválasztanunk, úgy hogy a sorrend nem számít.
{1,2,3}
{1,2,4}
{1,2,5}
{1,2,6}
{1;3;4}
{1;3;5}
{1;3;6}
{1;4;5}
{1;4;6}
{1;5;6}
{2;3;4}
{2;3;5}
{2;3;6}
{2;4;5}
{2;4;6}
{2;5;6}
{3;4;5}
{3;4;6}
{4,5,6}

tehát összesen 20 darab háromelemű halmaz van amelyben az elemek sorrendje nem számít. Fentebb összesen 20 darab háromelemű részhalmazt látsz amelyek részhalmazai auz A halmaznak.
0