Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez az egyenlet így helyes?

Főoldal » Középiskola » Matematika
721
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy tényleg csak ennyi az egész, vagy az egyenlet megoldó csinálta rosszul? (nem tudtam bevinni kapcsos és szögletes zárójelt, és félek, hogy így más a megoldás is).
Az első képen ahogy valójában van a zárójelekkel együtt és alatta a maths solver által adott megoldás, a második képen a maths solver levezetése.

Köszönöm szépen előre is a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, mérlegelv
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Igen, ez így jó :)
1

Ha a kapcsos és s szögletes zárójel nem a törtrészt illetve az egészrészt akarja jelenteni, akkor csak annyi funkciója van, hogy a zárójelek könnyebben elkülöníthetőek legyenek (melyik hol záródik), így mindegy, hogy kerek zárójelet raksz-e mindenhova, mivel a gép tudja úgy is kezelni.

A válasz pedig: igen, ez csak ennyi.
1

Igen, ennyi.
Bár nem árt a zárójeleket külön-külön felbontani majd egy dolgozatban.
Nem hiszem, hogy ezt így elfogadják.

x-{3x+[2x-(4x+1)]}=1
Mindig belülről bontod fel a zárójeleket:
x-{3x+[2x-4x-1]}=1
x-{3x+2x-4x-1}=1
x-3x-2x+4x+1=1
összevonsz:
1=1
Azonosság, azaz minden valós szám megoldás.
Módosítva: 9 éve
0