Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek, nem értem!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1692
1 kg 4 ötöd része?
1 liter 7 nyolcas része?
Hány méter 3 negyed része 3 negyed méter?
1liter mekkora része 8 ötöd része?
4 kg 1 ötöd része?
7 liter 1 nyolcad része?
Hány méternek az 1 negyed része 3 negyed része?
8 liternek mekkora része 8 ötöd része?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(4/5) kg=80 dkg
(7/8) l=875 ml
(3/4)x=(3/4) m⇒Így x=1 méter háromnegyed része
(8/5) része
4×(1/5) kg=(4/5) kg=80 dkg
(1/4)m=(3/4)x⇒x=így csak 0 méter lehet
8 l×x=(8/5)x⇒x=1/5 része

0