Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
268
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
(a/5)+3<18
a/5<15
a<75

b,
40b<15b+8
25b<8
b<8/25

c,
c/100<0,065
c<6,5

d,
1000d-130>95
1000d>225
d>0,225

e,
3x+21≥35-x
4x+21≥35
4x≥14
x≥3,5

f,
48-2y≤3y+18
48≤5y+18
30≤5y
6≤y

g,
17-u+3≠2u-3u
20-u≠-u
20≠0
Ez alapból igaz

h,
Ha egyenlő
25+3v=v-39
25+2v=-39
2v=-64
v=-32




2v=
0