Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
1) Az (a ± b)² = a² ± 2ab + b² képlet segítségével számítsátok ki:
a) (– 6x + 4)²
b) (– 7x + 1)²

2) Az (a – b)(a + b) = a² – b² képlet segítségével számítsátok ki:
a) (6x + 4)(6x – 4)
b) (13x – 12)(13x + 12)

5) Végezzétek el a következő műveleteket:
a) –3 · (9x – 2)² + 7 · (– 6x + 4) · (– 6x – 4) – 9 · (x + 6)²
b) 4 · (x + 5)² + 7 · (2x – 6) · (2x + 6) – 2 · (4x + 3)²

6) A tagokat megfelelően csoportosítva bontsátok szorzótényezőkre a következő kifejezéseket:
a) –7ax – 7bx – 8ay – 8by
b) –9x² – 8x – 9xy – 8y

7) Az a² – b² = (a – b)(a + b) képlet segítségével bontsátok szorzótényezőkre:
a) 9x² – 196
b) 81x² – 25y²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem érted a feladatot vagy csak nem akarod megcsinálni?
0