Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
483
Kémia számításokban segítsetek légyszíves! Csatolom a kérdéseket.Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
180 g 7%-os réz-szulfát oldat
180 * 0,07 = 12,6 g oldott anyag (ez nem változik a hígítás során)
Új oldat tömege: 180 + 20 = 200 g
Új, hígított oldat töménysége: oldott anyag tömege *100 / oldat tömege = 12,6*100 / 200 = 6,3 tömeg%

22 g 19%-os sósav oldat
22 * 0,19 = 4,18 g oldott anyag (ez nem változik a hígítás során)
Új oldat tömege: 22 + 3 = 25 g
Új, hígított oldat töménysége: oldott anyag tömege *100 / oldat tömege = 4,18 *100 / 25 = 16,72 tömeg%

763 g 56%-os kénsav oldat
763 * 0,56 = 427,28 g oldott anyag (ez nem változik a hígítás során)
Új oldat tömege: 763 + 237 = 1000 g
Új, hígított oldat töménysége: oldott anyag tömege *100 / oldat tömege = 427,28 *100 / 1000 = 42,728 tömeg%

248 g 2,5%-os alkoholos jódoldat
248 * 0,025 = 6,2 g oldott anyag (ez nem változik a hígítás során)
Új oldat tömege: 248 + 182= 430 g
Új, hígított oldat töménysége: oldott anyag tömege *100 / oldat tömege = 6,2 *100 / 430 = 1,44 tömeg%

113 g 10%-os réz-klorid oldat
113 * 0,10 = 11,3 g oldott anyag (ez nem változik a hígítás során)
Új oldat tömege: 113 - 13 = 100 g (elpárologtattuk a vizet, az oldat tömege ennyivel csökkent)
Új, hígított oldat töménysége: oldott anyag tömege *100 / oldat tömege = 11,3 *100 / 100 = 11,3 tömeg%

45 g 3 %-os oldat
45 * 0,03 = 1,35 g oldott anyag (ez nem változik a hígítás során)
Új oldat tömege: 45 - 20 = 25 g (elpárologtattuk a vizet, az oldat tömege ennyivel csökkent)
Új, hígított oldat töménysége: oldott anyag tömege *100 / oldat tömege = 1,35 *100 / 25 = 5,4 tömeg%
2