Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban kellene segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
460
Egy 1,7 kg tömegű cserép 15 m magasról a földre esett. Mekkora volt a földet éréskor a sebessége ? Mekkora munkát végzett a nehézségi erő ? Számolj energiamegmaradás törvényével!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Eh=Em
m·g·h=1/2·m·v²
v²=2·g·h=2·10·15=300
v= 300 =10· 3 =17,32m/s
W=Em=1/2·m·v²=0,5·1,7·300=255J
1