Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki tudna segíteni SOS-ben?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1040
Mekkora a feszültség a mező két pontja között, ha 5 C töltés átszállításakor a végzett munka 600 J?

Mennyi töltés áramlik át 1.5 perc alatt azon a vezetőn, amelyben az áram erőssége 2 A?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
U=W/Q=600/5=120V
2.
I=Q/t⇒Q=I·t=2A·90s=180A
0