Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Valószinüségi kisérletek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Egy szabályos dobókockát befestünk úgy, hogy 3 lapja piros, kettő kék, egy zöld lesz
és ezzel a kockával dobunk.
a) Hányféle esemény következhet be, melyek ezek?
b) Mekkora a valószínűsége, hogy pirosat dobunk?
c) Mekkora a valószínűsége, hogy kéket dobunk?
d) Mekkora a valószínűsége, hogy pirosat vagy zöldet dobunk?
e) Mekkora a valószínűsége, hogy kéket vagy zöldet dobunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy szabályos dobókockát befestünk úgy, hogy 3 lapja piros, kettő kék, egy zöld lesz
és ezzel a kockával dobunk.
a) Hányféle esemény következhet be, melyek ezek?
{piros; kék; zöld} 3 féle esemény következhet be.
b) Mekkora a valószínűsége, hogy pirosat dobunk?
p=3/6=1/2=0,5 a valószínűség
c) Mekkora a valószínűsége, hogy kéket dobunk?
p=2/6=1/3 a valószínűség
d) Mekkora a valószínűsége, hogy pirosat vagy zöldet dobunk?
p=4/6=2/3 a valószínűség
e) Mekkora a valószínűsége, hogy kéket vagy zöldet dobunk?
p=3/6 a valószínűség
Módosítva: 6 éve
1