Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Normálvekror

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Írjuk fel a 4. feladatban (mellékeltem képként) szereplő pontokon áthaladó egyenesek:
a., normálvektorát!
b., általános alakját a normálvektor segítségével!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
normálvektor
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A(4;-2) és B(-6;8)
Ekkor a felezőpont koordinátái: F(-1;3) A mellékelt képen ez rosszul van meghatározva.
AB vektor (-10;10) ez egy irányvektor ebből a normálvektor: n(10;10)
AB egyenes egyenlete: 10·x+10·y=10·4+10·(-2)=20, azaz x+y=2

C(-5;3) és D(11;9)
Ekkor a felezőpont koordinátái: F(3;6) A mellékelt képen ez rosszul van meghatározva.
CD vektor (16;6) ez egy irányvektor ebből a normálvektor: n(10;10)
AB egyenes egyenlete: 16·x+6·y=16·11+6·9=230, azaz 8x+3y=115
1