Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7 osztály algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
734
Három fiu nyáron munkát vállat. Naponta "a" forintot kaptak személyenként.Hány forintot kaptak összesen ha Alfonz 12 napig,Béla 25 napig Csaba pedig 9 napig dolgozott? Hány ft kaptak összesen ha naponta 4500ft ot kaptak külön külön (a=4500ft)?
Pls nem voltam suliba nem vágom!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek alapján Alfonz 12*a, Béla 25*a, Csaba pedig 9*a forintot kapott, összesen tehát 12*a+25*a+9*a=46*a forintot. Mivel a=4500, ezért 46*4500=207.000 forintot kaptak összesen.

Ha valamit nem értesz, kérdezz.
0