Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnek kérni:
Határozzuk meg a kör középpontjának koordinátáit és sugarát, ha az egyenlete :
a, x ²+y ²-4x=0
b, x ²+y ²+2x-2y+1=0
c, x ²+y ²-x+3/2•x- 5/2=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
(x-2)²-4+y²=0
(x-2)²+y²=4
O(2;0) és r=2
b)
(x+1)²-1+(y-1)²-1+1=0
(x+1)²+(y-1)²=1
O(-1;1) és r=1
c)
(x-0,25)²-0,25²+y²=2,5
(x-0,25)²+y²=2,5625
O(0,25;0) és r= 2,5625 =1,6
0