Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol

181
SOS!!!! Valaki segítsen!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
1. flew
2. was lying
Ekkor olyan, mintha egy történetet kezdene el. Kevésbé valószínű, de lehetséges megoldás a "will lie". Azért gondolom, hogy kevésbé lehetséges, mivel a mondat alapján arra lehet következtetni, hogy az alany már birtokában van egy függőágynak. Ha viszont azt mondja, hogy "One day I'll lie", azzal azt a hatást kelti, mintha ez csak a távoli jövőben tehetné meg. Akkor lehetséges mondjuk, ha szerzett egy függőágyat, de valami gátolja, hogy a közeljövőben azt használja, ellenben a távoli jövőben ez célja. Nem hinném, hogy ez lenne a várt megoldás, de van olyan ritka helyzet, amikor ez lehet a helyes.
3. bit
4. started
A mondat nem határoz meg időt, ezért Present Perfectet kéne használni. Azonban ez egyértelműen ki van vágva egy szövegből, mivel a mondat arra alapoz, hogy az olvasó tudja ki az a De Palma, és tud az útjáról is.
5. finished
6. You went
Nem tudom, miért van itt a "you" is a zárójelben, a többinél csak az ige volt.
7. Did you stay
Szintén. Emellé ugyanaz, mint a 4-eshez, csak nem szövegből, hanem párbeszédből emelték ki. Lehet még "Have you been staying". Ebben az esetben kezdheti is a párbeszédet, de szerintem a tanár nem ezt a megoldást várja.
8. came
9. was climbing
10. doing

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az angol nyelvtant inkább anyanyelvű szöveg hallgatásából és olvasásából jegyeztem meg, mintsem nyelvkönyvből. Emiatt könnyen lehet, hogy néhány válaszom nyelvtanilag nem tökéletes, ellenben élőbeszédben megállná a helyét.
0