Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani ezt a kémia feladatot?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
780
A tengervízben átlagosan 2,7 tömeg%-os nátrium-klorid van. Hány kg tengervizet kell bepárolni, hogy 100 kg konyhasót kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A tengervíz az oldat, ennek a tömegét keressük.

Az oldott anyag mennyisége 100 kg.

A tengervizet bepároljuk, tehát minden víz eltávozik.

tömeg%= oldott anyag tömege (kg) * 100 / oldat tömege (kg)

2,7 tömeg% = 100 kg *100 / oldat tömege (kg)

oldat tömege (kg) = 100 kg *100 / 2,7 tömeg% = 3703,7 kg tengervizet kell bepárolni, hogy 100 kg konyhasót kapjunk.
Módosítva: 6 éve
2